Er Defero trygt? Dette er våre erfaringer

Vi har sett nærmere på flere ulike verktøy for dem som søker om kredittsjekk deg selv online. I den forbindelse har vi undersøkt Defero nærmere. Her kan du lese mer om våre Defero erfaringer, og hvorvidt vi mener tjenesten kan anbefales eller ikke.

Hva er Defero?

Defero er en norsk aktør innen fintech som er basert i Oslo. Aktøren tilbyr privatpersoner å kredittsjekke seg selv uten kostnader, og har også egne verktøy som kan brukes når man skal sette opp et budsjett. 

Defero sin visjon er å gi privatpersoner mer oversikt over egne økonomiske muligheter og data. De ansatte i selskapet har lang erfaring fra både IT-, kredittopplysnings- og bankbransjen. Våre Defero erfaringer er at selskapet derfor kan tilby ekspertise på høyt nivå.

Er Defero enkel å ta i bruk?

Ja, våre Defero erfaringer er at det er veldig enkelt å komme i gang med tjenesten. Registreringsprosessen er rask og ukomplisert, siden man kan ta i bruk BankID.

Nettsiden er også utformet på en veldig intuitiv måte, slik at man enkelt finner ut hva man skal trykke på.

Er Defero trygt når det kommer til pålitelighet på kredittscore?

Ja. Defero samarbeider med Creditsafe når de skal hente ut brukerens kredittscore. Creditsafe er ett av om lag fire kredittopplysningsbyråer i Norge, og kom på det norske markedet allerede i 1997.

Creditsafe er kjent for å være blant de mest brukte kredittopplysningsbyråene på verdensbasis, og leverer kredittopplysninger til en rekke banker når de kredittsjekker kundene sine. 

Du kan altså få tilgang på den samme informasjonen som bankene får, om du utfører kredittsjekken av deg selv i Defero. Våre Defero erfaringer er derfor at informasjonen man henter ut er veldig relevant og pålitelig.

Er Defero virkelig gratis?

Ja. Defero er helt gratis i bruk for deg som ønsker å kredittsjekke deg selv, og det koster heller ikke noe å registrere seg.

Våre Defero erfaringer er at tjenesten kan tilbys gratis fordi selskapets inntekter stammer fra andre deler av driften. 

Basert på kredittscoren brukerne får, vil nemlig Defero presentere relevante lånetilbud. Skulle du takke ja til et av disse, får Defero betalt av den aktuelle banken.

Er Defero trygt med tanke på personvern?

Dersom man skal legge igjen sensitive opplysninger om seg selv og privatøkonomien på en nettside, er det viktig å forsikre seg om at siden er sikker først. Våre Defero erfaringer er at tjenesten tar personvern veldig alvorlig, og det brukes store ressurser på å trygge all data.

Defero tar blant annet i bruk flere strenge rutiner, inkludert krypteringsteknologi. I praksis betyr dette at opplysningene dine ikke er synlige for uvedkommende.

Kan jeg sjekke betalingsanmerkninger hos Defero?

Ja, du kan også hente ut opplysninger om eventuelle betalingsanmerkninger hos Defero. Dette er noe du får informasjon om når du utfører kredittsjekken.

Det koster ingenting å sjekke om du har betalingsanmerkninger hos Defero. 

Er Defero trygt?

Defero sikrer datene til medlemmene sine i henhold til gjeldende lover og regler. De benytter blant annet samme identifiseringsmetode som brukes i norske banker og på offentlige nettsider (Bank ID). Dette gjør at dataen din er kryptert, noe som er bra da kredittdata er svært sensitiv informasjon. Defero forsikrer også om at brukernes data aldri vil bli delt med tredjeparter.

Hva er våre generelle Defero erfaringer?

Våre generelle erfaringer er at Defero er trygt og at tjenesten er brukervennlig og nyttig. Vi synes spesielt det er betryggende at Defero bruker Creditsafe til å hente ut opplysningene. Da vet vi at opplysningene som leveres er pålitelige. 

Alt i alt mener vi at Defero kan være et nyttig verktøy for alle som vil sjekke egen kredittscore på en rask, kostnadsfri og trygg måte.